(ВІДЕО) Прикордонник «Рататуй» та його протитанкісти знають, як ефективно нищити окупантів

НАЗАД
12 березня 2024 14:19

Молодий захисник на псевдо «Рататуй» – начальник групи станкових протитанкових гранатометів у прикордонній комендатурі швидкого реагування. Бойовий шлях 21-річного прикордонника пройшов через Сватівський та Авдіївський напрямки, де його підрозділ ефективно виконував завдання. А запорукою успіху та одночасно перевагами служби у своєму підрозділі військовослужбовець називає якісну підготовку, злагоджений колектив та досвідчене керівництво.

«Пішов на службу в прикордонну комендатуру швидкого реагування 9 прикордонного загону у 2021 році. Одразу мене призначили на посаду навідника групи СПГ, а пізніше, вже з початком війни, моя кар'єра пішла вгору, я отримав підвищення – став начальником групи», – розповідає «Рататуй».

Перша ротація на Сватівський напрямок загартувала підрозділ й дала змогу на практиці покращити навички володіння озброєнням, що своєю чергою стало в пригоді вже в боях на іншому напрямку. «У нас підрозділ молодий, але він дуже швидко за ці дві ротації злагодився. На Сватівському напрямку ми були й в окопах і працювали паралельно з СПГ. Дуже ефективна зброя. Особливо проти піхоти, різних укріплень, окопних ліній», – відмітив прикордонник.

Особливо ефективно протитанкова група «Рататуя» діяла в обороні Авдіївки. Тоді у листопаді 2023 – січні 2024 років прикордонники у міських боях стримували навалу російських загарбників й вогнем своїх станкових гранатометів ліквідовували значні маси ворожої піхоти, які будь-що намагались захопити населений пункт.

«Найбільш успішний наш бій був коли на Авдіївському напрямку почали штурмувати промзону. У нас вже був добрий бойовий досвід. Ми блокували вогнем піхоту, а також по техніці відпрацьовували. Ворог зазнавав дуже великих втрат на тому напрямку. Особливо багато втрачав саме піхоти, адже, де вони йшли не було укриттів, вони просто йшли по розбитих будівлях промзони, переміщувались між ними й на цьому їх дуже добре підловлювали», – зазначає військовослужбовець.

Спираючись на свій бойовий досвід, «Рататуй» радить громадянам, які саме думають долучитись до Сил оборони України, ставати до лав прикордонників й відверто називає переваги такого вибору. «Я рекомендую всім вступати в лави Державної прикордонної служби України, особливо в прикордонні комендатури швидкого реагування. У нас дуже якісна підготовка, злагоджені підрозділи. Керівництво у нас дуже гарне. Ми його підтримуємо у їх рішеннях, а вони нас підтримують та допомагають нам», – додає боєць.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси